Skip to content

VI MOT HELA VÄRLDEN

”Det här var vårt kungarike. Allt du kan se nu, från Studentvägen precis bakom oss och ända bort till Värmeverket. Från Ålidhemskyrkan i norr till skogspartiet i söder. Det här var vår värld.Du ser parkeringen va? Den var perfekt för krig för det var bra betäckning med alla bilar. Och så kunde man försöka smyga runt motståndarna över garagetaket och attackera dem i ryggen, för det fanns ingen övervåning då. Hela Biologigränd har fått en extra övervåning sen dess. Det är ju så där med världen. Allt annat växer också, inte bara man själv.”
I samarbete med Gustav Tegby & Ålidhem Äger presenterar Skuggteatern  Vi mot hela världen; En soundwalk på Ålidhem. Vi mot hela världen är en berättelse om den första vänskapen, skildrad utifrån ett barnperspektiv, men också den vuxne berättarens tillbakablick. Historien utspelar sig bland farliga tonåringar, livliga gårdsfester samt verkliga och påhittade monster. Röstskådespelarna är i huvudsak barn från Umeå, understödda av vuxna professionella skådespelare i birollerna. Målgruppen är barn 7-10 år samt vuxna.

Datum & tid för offentliga föreställningar
lör 1 sep kl 13.00 PREMIÄR! [SLUTSÅLD]
sön  2 sep kl 10.00
sön  2 sep kl 13.00
lör 22 sep kl 10.00
lör 22 sep kl 13.00
sön 23 sep kl 10.00
sön 23 sep kl 13.00

Plats:
Föreställningen startar på kullen vid parkeringen på Assistentvägen/Biologigränd. Länk till karta
Föreställningen slutar på Kulturhuset KLOSSEN

Biljetter:
Köp biljetter hos Kulturbiljetter
Bostaden bjuder på ett antal fribiljetter! Om du har Bostadenkort kan du hämta fribiljetter på Skuggteaterns kontor under kontorstid 16:e-21 juni, 13 aug-31 aug. Först till kvarn!
Om det finns biljetter kvar till föreställningen går det även att köpa biljett i dörren. Vi har ingen möjlighet att ta emot betalning med kort men kontanter eller Swish funkar fin fint.

Tillgänglighet:
Föreställningen är en soundwalk. Den kräver att du kan lyssna i hörlurar och gå mellan hus och en bit i en skog. En kort, kort bit krävs det även att du kan springa. Vid frågor kontakta oss!

MÅLGRUPP: 7-10 år + vuxna
MANUS: Gustav Tegby
REGI: Emil Nilsson-Mäki
MEDVERKANDE: Fokwa El-Glory Akwenack, Ellie Svedin, Karin Malmberg, Pavel Lindegren,Tuva-Li Andersson m.fl
SCENOGRAFI: Frida Allberg
LJUDDESIGN:Johannes Oscarsson/Oproduktion musikteknik AB
PRODUCENT: Emma Burström
AFFISCHBILDER: Elin Berge