Skip to content

SKUGGTEATERNS STIPENDIUM

Nu har vi öppnat ansökan till Skuggteaterns stipendium 2022 för scenkonstnärer. Stipendiet ska ge dig som har en idé möjlighet att få testa, skapa fritt och förverkliga. Stipendiet är helt villkorslöst, du kan alltså använda det på det sätt du själv tycker blir bäst.

Stipendiet

Stipendiet består av tre delar:

  • 15 000 kr
  • Möjlighet till coachning i upp till 12 timmar av en av Skuggteaterns anställda
  • Möjlighet att nyttja Skuggteaterns repetitionslokal vid ledig tid

Pengarna kan du använda helt fritt: kanske vill du göra inköp av scenografi, eller bara kunna ta ledigt från jobbet ett tag för att ägna dig åt eget skapande och ändå ha råd med hyran.

Coachningen beror på ditt intresse och dina eventuella behov. Du kan få tips och stöd från en skådespelare, regissör, manusförfattare, kostymör eller producent. Tiden lägger vi upp tillsammans.

I kulturhuset Klossen på Ålidhem finns vår egen repetitionslokal, som vi har tillgång till dagtid under vardagar. Under period när lokalen inte nyttjas, tex när vi är ute på turné, kan du få nyttja lokalen. Du får möjlighet att nyttja lokalen i upp till ca 30 timmar, och i enlighet med Klossens och Skuggteaterns villkor.

Villkor för sökande:

  • Du/ni ska ha avslutat eller deltar i teaterstudier på minst gymnasienivå, eller vara aktiv inom scenkonsten som amatör.
  • Stipendiet beviljas till en sökande person. Är ni en grupp som vill söka för ett gemensamt projekt, behöver ni välja en person som står som sökande.
  • Stipendiet går i första hand till unga/nya scenkonstnärer. 
  • Sökande kan inte vara anställd eller uppdragstagare hos Skuggteatern.

Ansökan

Du ansöker genom att fylla i ansökningsformuläret

Sista ansökningsdag är den 27 November.

Ansökningarna läses av Skuggteaterns styrelse, som utser en stipendiat.

Den 7 december meddelas vem som beviljas stipendiet.