Skip to content

LYSSNAREN

”Det är oupphörligen intressant att ta del av Skuggteaterns nya former för scenkonst och detta är inget undantag.”

”Med hörlurar på, som ger varje barn ett helt eget rum i rummet och direktkontakt med de ljud som frambringas i den central placerade mikrofonen, skapas magi”

”Oklart är om det är välbefinnandet från dessa ljud, själva hörlurarnas mjuka grepp om våra huvuden, de svävande rymdresorna vi åker iväg på i videoprojektionerna – eller helt enkelt en ny och lugnande upplevelse av en bruten, ännu alltför starkt rådande, konvention om att barnteater måste vara lika med verbal och fysiskt yvig interaktivitet. Oavsett vad så är lugnet i rummet i slutet av vår halvtimme tillsammans sällsynt upplevt efter en barnföreställning.”

Scenkonstmagi med ASMR för förskolepublik av Sara Meidell, Västerbottens kuriren

Lyssnaren är ett auditivt scenkonstverk riktat mot förskolan. Idén är att skapa en intimitet med åskådaren genom att presentera ett litet auditivt rum för varje publikmedlem. Barnpubliken har hörlurar och lyssnar på föreställningen som spelas upp framför dem. Skådespelarna skapar ljud och pratar in i mikrofoner fullt synliga för barnen.

I Lyssnaren vill vi undersöka barns förmåga att ta till sig ASMR. Att ev känna välbehag av ljud samtidigt som de tar del av en berättelse.MÅLGRUPP: 3-6 år
MANUS & REGI: Emil Nilsson-Mäki
MEDVERKANDE PÅ SCEN: Magnus Nilsson-Mäki som Hugo och Karin Malmberg som Stella
KOSTYM, SCENOGRAFI & REKVISITA: Frida Allberg
LJUSDESIGN: Jonas Olsson
LJUDDESIGN: Jessica Lindgren Klingsell:Ljudinstitutet
SILUETTER: Henrik Wiklund
PRODUCENT: Elenor Nordström
FÖRESTÄLLNINGSBILDER: Elin Berge