Skip to content

FÖR LÄRARE

LÄRARMATERIAL
Till nästan varje föreställning som spelas inom skolan så sammanställer vi en lärarhandledning. Ofta ingår då även ett för- eller efterarbete. Här hittar du aktuellt lärarmaterial till de föreställningar som ligger på repertoaren just nu.
Åskådaren

SKAPANDE SKOLA
Skapande skola är ett statligt projekt för att alla barn ska få möjligheten att ta del av ett brett och nyanserat kulturliv. Projektet möjliggör för barn att oavsett bakgrund får möta kultur och kulturupplevelser som bidrar till kreativa läroprocesser. Bidraget för Skapande skola söks av skolans huvudman, kommun eller stadsdel genom Kulturrådet för särskilda skolprojekt. Sista ansökningsdag är i början av februari varje år. Vi kan vägleda er i processen till viss del.

Är du intresserad av att diskutera idéer om ett Skapande skola-projekt med oss? Maila oss gärna på info@skuggteatern.com så kanske vi kan göra ett projekt tillsammans med er.

Skuggteaterns samtliga produktioner kan erbjudas inom ramen för Skapande skola. Beroende på storleken på projektet ni vill genomföra kan föreställningarna även kompletteras med ett för- och efterarbete som kan vara i form av workshop eller övningar och diskussionsunderlag som skolorna själva arbetar vidare med. Skuggteatern har utvecklat fler produktioner specifikt för Skapande Skola och även införlivat föreställningar på befintlig repertoar i Skapande Skola projekt. 2016 erbjuder Skuggteatern föreställningen Shakespeare är död! en flexibel och underhållande skolföreställning där elever, lärare och ensemblen tillsammans styr utvecklingen kring några av Shakespeares mest actionfyllda klassiska dramer. Och Åskådaren som är en engagerande föreställning om flockbeteende, samvetskval och civilkurage för elever i åldern 10-12 år.