Skip to content

INGEN VET ATT VI KÄNNER VARANN

Inget vet att vi känner varann är en föreställning som spelas i gympasal under en idrottslektion. Skuggteatern undersöker om rörelse kan vara ett lika effektfullt dramaturgiskt grepp som teaterns traditionella dramatiska hörnstenar och föreställningen utspelar sig delvis i hörlurar som publiken får ha på sig.
Tove och Leon känner inte varandra då de hamnar på samma bänk under idrottslektionen. Av olika anledningar deltar ingen av dem på lektionen. De sitter på sidan och tittar på. Där på bänken utvecklar de en unik vänskap som utgår ifrån fantasier och what if scenarion. De fortsätter hela terminen och bygger världar om knarkaffärer, förbjuden kärlek mellan gympalärare och mörka nätter med varulvsvampyrer. Dom lär känna varandra på ett sätt som inte ens deras egen familj gör. Men ingen vet att de känner varann.

Föreställningen utspelar sig på en idrottslektion och Skuggteatern har undersökt vad fysisk ansträngning har för inverkan på oss kopplat till ett berättande? Kan man manipulera publiken via känslomässiga aspekter av träning såsom runners-high?